• Lesley: +86 19158819659

spanduk

warta

"Laporan Studi Perilaku Ngecas Pamaké Kendaraan Listrik Cina 2023: Wawasan sareng Tren Utama"

I. Ciri Paripolah Ngecas Pamaké

gambar aa

1. Popularitas tinaNgecas Gancang
Panaliti nunjukkeun yén 95,4% pangguna resep ngecas gancang, sedengkeun panggunaan ngecas laun terus turun.Tren ieu ngagambarkeun paménta luhur pamaké pikeun efisiensi ngecas, sabab ngecas gancang nyayogikeun kakuatan langkung dina waktos anu langkung pondok, nyumponan kabutuhan perjalanan sapopoé.

2. Parobahan dina Time Ngecas
Alatan kanaékan harga listrik soré jeung waragad jasa, proporsi ngecas salila 14:00-18:00 geus rada turun.Fenomena ieu nunjukkeun yén pangguna nganggap faktor biaya nalika milih waktos ngecas, nyaluyukeun jadwalna pikeun nurunkeun biaya.

3. Kanaékan Stasion Ngecas Umum Kakuatan Luhur
Di antara stasiun ngecas umum, proporsi stasiun kakuatan tinggi (di luhur 270kW) parantos ngahontal 3%.Parobihan ieu nunjukkeun tren kana fasilitas ngecas anu langkung éfisién, nyayogikeun kabutuhan pangguna pikeun ngecas gancang.

4. Trend Nuju Stasion Ngecas Leutik
Proporsi pangwangunan stasiun ngecas kalayan 11-30 pangecas parantos turun ku 29 persentase poin, nunjukkeun tren nuju stasiun anu langkung alit sareng langkung sumebar.Pamaké langkung milih stasiun pangecas leutik anu disebarkeun sacara lega pikeun genah pamakean sapopoé.

5. Prévalénsi Cross-Operator Ngecas
Leuwih ti 90% pamaké ngecas sakuliah sababaraha operator, kalawan rata-rata 7. Ieu nunjukkeun yén pasar jasa ngecas téh kacida fragmented, sarta pamaké butuh rojongan ti sababaraha operator pikeun minuhan kaperluan ngecas maranéhanana.

6. Kanaékan ngecas Cross-Kota
38,5% pamaké kalibet dina ngecas cross-kota, kalayan maksimum ngawengku 65 kota.Kanaékan ngecas lintas kota nunjukkeun yén radius perjalanan pangguna kendaraan listrik ngembang, ngabutuhkeun jangkauan jaringan anu langkung lega.

7. Ningkatkeun Kamampuh Range
Nalika kamampuan rentang kendaraan énérgi anyar ningkat, kahariwang ngecas pangguna sacara efektif diréduksi.Ieu nunjukkeun yén kamajuan téknologi dina kandaraan listrik laun-laun ngarengsekeun masalah-masalah pangguna.

II.Studi Kapuasan Ngecas Pamaké

1. Gemblengna kapuasan pamutahiran
Ningkatkeun kapuasan ngecas parantos nyababkeun kamekaran penjualan kendaraan énergi énggal.Pangalaman ngecas anu cekap sareng merenah ningkatkeun kapercayaan sareng kapuasan pangguna sareng kendaraan listrik.

2. Faktor dina Milih Aplikasi Ngecas
Pangguna ngahargaan liputan stasiun ngecas nalika milih aplikasi ngecas.Ieu nunjukkeun yén pangguna milarian aplikasi anu ngabantosan aranjeunna mendakan stasiun ngecas langkung seueur, ningkatkeun genah ngecas.

3. Isu jeung stabilitas Equipment
71,2% pangguna prihatin ngeunaan tegangan sareng instability ayeuna dina ngecas alat.Stabilitas alat langsung mangaruhan kasalametan ngecas sareng pangalaman pangguna, ngajantenkeun éta janten fokus utama.

4. Masalah Kandaraan BBM Nempatan Tempat Ngecas
79,2% pamaké nganggap kandaraan suluh nempatan tempat ngecas salaku masalah utama, utamana dina mangsa libur.Kandaraan bahan bakar anu ngeusian tempat ngecas nyegah kendaraan listrik ngecas, sacara signifikan mangaruhan pangalaman pangguna.

5. Biaya jasa ngecas tinggi
74.0% pamaké yakin yén ngecas waragad jasa tinggi teuing.Ieu ngagambarkeun sensitipitas pangguna pikeun ngecas biaya sareng nyauran nurunkeun biaya jasa pikeun ningkatkeun éféktivitas biaya jasa ngecas.

6. kapuasan High kalawan ngecas Public Urban
Kapuasan jeung fasilitas ngecas publik urban téh saluhur 94%, kalawan 76,3% pamaké hoping pikeun nguatkeun pangwangunan stasiun ngecas umum sabudeureun masarakat.Pamaké hoyong aksés gampang kana fasilitas ngecas dina kahirupan sapopoe pikeun ningkatkeun genah ngecas.

7. Low kapuasan jeung Jalan Raya Ngecas
Kapuasan ngecas jalan raya mangrupikeun panghandapna, kalayan 85,4% pangguna ngawadul ngeunaan waktos antrian anu panjang.Kurangna fasilitas ngecas di jalan tol parah mangaruhan pangalaman ngecas pikeun perjalanan jarak jauh, meryogikeun paningkatan jumlah sareng kakuatan stasiun ngecas.

III.Analisis Karakteristik Paripolah Ngecas Pamaké

b-gambar

1. Ciri Waktu Ngecas
Dibandingkeun sareng 2022, harga listrik salami 14:00-18:00 parantos ningkat kirang langkung 0,07 yuan per kWh.Henteu paduli liburan, tren dina waktos ngecas tetep sami, nyorot pangaruh harga kana paripolah ngecas.

2. Ciri-ciri Sesi Ngecas Tunggal
Rata-rata sési ngecas tunggal ngawengku 25,2 kWh, lasts 47,1 menit, sarta waragad 24,7 yuan.Rata-rata volume ngecas sési tunggal pikeun pangecas gancang nyaéta 2.72 kWh langkung luhur tibatan pangecas anu lambat, nunjukkeun paningkatan paménta pikeun ngecas gancang.

3. Ciri pamakéan Fast naNgecas Lambat
Kaseueuran pangguna, kalebet kendaraan pribadi, taksi, komérsial, sareng operasional, sénsitip kana waktos ngecas.Jenis kendaraan anu béda-béda nganggo ngecas gancang sareng laun dina waktos anu béda, kalayan kendaraan operasional utamina ngagunakeun pangecas gancang.

4. Ciri-ciri Pamakéan Daya Fasilitas Ngecas
Pamaké biasana milih pangecas kakuatan luhur di luhur 120kW, kalayan 74,7% milih fasilitas sapertos kitu, paningkatan 2,7 poin persentase ti 2022. Proporsi pangecas di luhur 270kW ogé ningkat.

5. Pilihan lokasi ngecas
Pamaké langkung milih stasion anu gaduh pangecualian biaya parkir gratis atanapi waktos terbatas.Proporsi pangwangunan stasion kalayan pangecas 11-30 parantos turun, nunjukkeun karesep pangguna pikeun sumebar, stasiun anu langkung alit kalayan fasilitas pangrojong pikeun nyumponan kabutuhan ngecas sareng ngirangan kahariwang "antosan panjang".

6. Cross-Operator Ngecas Karakteristik
Leuwih ti 90% pamaké kalibet dina ngecas cross-operator, kalawan rata-rata 7 operator jeung maksimum 71. Ieu ngagambarkeun yén rentang layanan hiji operator tunggal teu bisa minuhan kabutuhan pamaké ', sarta aya paménta badag pikeun platform operasi ngecas komposit. .

7. Karakteristik Ngecas Lintas Kota
38.5% pangguna kalibet dina ngecas lintas kota, paningkatan 15 persentase poin tina taun 2022 23%.Proporsi pamaké ngecas sakuliah 4-5 kota ogé geus risen, nunjukkeun hiji radius perjalanan dimekarkeun.

8. Ciri SOC Sateuacan sareng Saatos Ngecas
37,1% pangguna mimiti ngecas nalika batré SOC sahandapeun 30%, panurunan anu signifikan tina 62% taun ka tukang, nunjukkeun jaringan ngecas anu ningkat sareng ngirangan "kahariwang rentang."75.2% pangguna ngeureunkeun ngecas nalika SOC langkung luhur 80%, nunjukkeun kasadaran pangguna ngeunaan efisiensi ngecas.

IV.Analisis Kapuasan Ngecas Pamaké

1. Émbaran App Ngecas Jelas tur Akurat
77.4% pangguna utamina prihatin sareng liputan anu rendah tina stasiun ngecas.Langkung ti satengah pangguna mendakan yén aplikasi sareng sababaraha operator gawé bareng atanapi lokasi pangecas anu teu akurat ngahalangan ngecas sapopoéna.

2. Ngecas Kasalametan jeung Stabilitas
71,2% pangguna hariwang ngeunaan tegangan sareng arus anu teu stabil dina alat ngecas.Salaku tambahan, masalah sapertos bahaya bocor sareng pareum listrik anu teu kaduga nalika ngecas ogé hariwang langkung ti satengah pangguna.

3. Kasampurnaan Jaringan Ngecas
70.6% pamaké nyorot masalah sinyalna jaringan low, kalawan leuwih satengah noting sinyalna ngecas gancang inadequate.Aya kabutuhan pikeun ningkatkeun deui jaringan ngecas.

4. Manajemén Stasion Ngecas
79.2% pangguna ngaidentipikasi padamelan kendaraan suluh dina tempat ngecas salaku masalah utama.Rupa-rupa pamaréntah lokal parantos ngenalkeun kawijakan pikeun ngatasi ieu, tapi masalahna tetep.

5. Munasabah waragad ngecas
Pangguna utamina prihatin kana biaya ngecas anu luhur sareng biaya jasa, ogé kagiatan promosi anu teu jelas.Nalika proporsi mobil pribadi naék, biaya jasa dihijikeun sareng pangalaman ngecas, kalayan biaya anu langkung luhur pikeun jasa anu ditingkatkeun.

6. Layout Fasilitas Ngecas Umum Urban
49% pangguna wareg sareng fasilitas ngecas kota.Langkung ti 50% pangguna ngarepkeun ngecas anu gampang caket pusat balanja, ngajantenkeun tujuan ngecas bagian penting tina jaringan.

7. Komunitas Publik Ngecas
Pamaké museurkeun kana genah lokasi stasiun ngecas.Charging Alliance sareng China Urban Planning and Design Institute parantos ngaluncurkeun laporan studi ngecas komunitas pikeun ngamajukeun pangwangunan fasilitas ngecas komunitas.

8. Jalan Raya Ngecas
Dina skenario ngecas jalan raya, pamaké ngalaman ngaronjat kahariwang ngecas, utamana dina mangsa libur.Pembaruan sareng paningkatan alat ngecas jalan tol ka pangecas daya anu langkung luhur laun-laun ngirangan kahariwang ieu.

V. Saran Pangwangunan

1. Optimalkeun Layout Infrastruktur Ngecas
Koordinasi pangwangunan jaringan ngecas ngahijikeun di pakotaan sareng padésan pikeun ngaoptimalkeun tata letak infrastruktur ngecas sareng nyumponan kabutuhan pangguna.

2. Ngaronjatkeun Fasilitas Ngecas Komunitas
Jelajahi modél "konstruksi ngahiji, operasi ngahiji, jasa ngahiji" pikeun ningkatkeun pangwangunan fasilitas ngecas umum masarakat, ningkatkeun genah pikeun warga.

3. Ngawangun Panyimpenan Solar Terpadu sareng Stasiun Ngecas
Ngamajukeun pangwangunan gudang surya terpadu jeung stasiun ngecas pikeun ngabentuk standar industri ngahiji, enhancing kelestarian fasilitas ngecas.

4. Inovasi Model Operasi Fasilitas Ngecas
Ngamajukeun sistem rating pikeun stasiun ngecas, nyebarkeun standar pikeun fasilitas ngecas kandaraan listrik jeung evaluasi stasiun, sarta laun nerapkeun aranjeunna pikeun ngaronjatkeun kualitas layanan.

5. Ngamajukeun Infrastruktur Ngecas Smart
Larapkeun infrastruktur ngecas calakan pikeun nguatkeun interaksi kendaraan-grid sareng pangwangunan kolaborasi.

6. Ningkatkeun Interkonektipitas Fasilitas Ngecas Umum
Nguatkeun interkonektipitas fasilitas ngecas umum pikeun ningkatkeun kamampuan kolaborasi tina ranté industri sareng ékosistem.

7. Nyadiakeun Layanan Ngecas Dibédakeun
Salaku jumlah nu boga mobil naek, tipena béda nu boga mobil jeung skenario merlukeun jasa ngecas variatif.Ajak éksplorasi model bisnis anyar cocog pikeun rupa-rupa kaperluan ngecas pamaké kandaraan énergi anyar '.

Taros Kami:
Pikeun konsultasi pribadi sareng patarosan ngeunaan solusi ngecas kami, mangga ngahubungi Lesley:
Surélék:sale03@cngreenscience.com
Telepon: 0086 19158819659 (Wechat sareng Whatsapp)
Sichuan Green Science & Technology Ltd., Co.
www.cngreenscience.com


waktos pos: Jun-05-2024